Vår blomstrande historia!

Ikväll träffades trädgårdslyftets deltagare från Odensnäs, Gamla Hemmet och Halvarsviken, samt jag, Malin, som administratör från Primaleve Kulturtjänst för att diskutera Trädgårdslyftets planer för året.

Jag måste säga att det är ett privilegium att få arbeta med det här projektet – en hel värld av trädgårdar finns att upptäcka och tre fantastiska sådana finns i min närhet.
Nu har jag startat Trädgårdslyftets blogg: följ gärna projektet och de tre spännande gårdarna på
www.tradgardslyftet.wordpress.com

Idéerna är många: från trädvårdskursen med arborist Anders Green som redan är inbokad den 19 mars, tänker man kontakta bl.a. Simon Irvine, trädgårdsarkitekt, för en inspirationsdag på temat trädgård och matlagning på Odensnäs.
Lars Krantz, som var trädgårdsmästare på Rosendals trädgård på Djurgården i 20 år och som nu är vice vd för Wij trädgårdar i Ockelbo, som i Dn kallats för ”Sveriges vackraste park”, ska tillfrågas om en inspirationsdag på Gamla Hemmet.

Utöver det kommer man att ha perennakurs och fruktträdskurs.
Man ska delta i pom (programmet för odlad mångfald) genom att Henrik Morin kommer till Hembygdens dag på hembygdsgården i Västervåla (granne med Odensnäs) den 4/7.
Den 8/7 kommer Lars-Åke Gustavsson, rosexpert, till Odensnäs och du kan ta med dina rosor och få dem artbestämda.

Den 8 augusti är det så dags för deltagande i Tusen Trädgårdar.

Halvarsviken, bondgården med anor från 1600-talet, Odensnäs, brukspatrons hem från förra sekelskiftet och Gamla Hemmet, fattigstugan också den från förra sekelskiftet, har sina olika historier att berätta. Trädgårdarna är en del av den historien och tillsammans bildar hus och gård en helhet – tre helheter, som visar en hittills något dold del av Bergslagen – vår blomstrande historia.

Se fliken ”Evenemang” på Trädgårdslyftets blogg för mer information om de olika spännande aktiviteterna. Observera att sista anmälningsdagen för trädvårdskursen är den 12 mars och att det är begränsat antal platser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: