Vilken uppfinning är din favorit?

Förra veckan, 1 – 7 februari, hade jag flera guidningar på utställningen Kvinnors uppfinningarAffärs- och idéhuset i Västerås.

Skolklasser med barn och ungdomar i olika åldrar har promenerat till utställningen från skolor runt om i Västerås. Några har både gått guidningen och arbetat i workshopen, andra har endast gått guidningen.

Det är intressant att guida olika grupper, anpassa visningen efter gruppernas olika önskemål och erfarenheter: en grupp med nioåringar skiljer sig markant från en grupp tonåringar som går entreprenörsprogrammet på gymnasiet, liksom den gruppen skiljer sig från en grupp erfarna entreprenörer, eller ett företag inom ett specifikt område. Varje grupp är unik – vilket gör varje guidning unik.

Efter guidningen kan besökaren rösta på den bästa uppfinningen. Vinnaren får en dag på Tekniska museet i Stockholm för två personer, inklusive lunch.

Har du sett utställningen – vilken är din favorituppfinning?

2 Responses to Vilken uppfinning är din favorit?

  1. Marie skriver:

    Jag var med mina barn på utställningen i söndags och det var många uppfinningar som vi tycker var bra och intressanta men om vi måste välja så blir det Solvatten, den renar vatten och för folk som inte har tillgång till rent vatten så dom slipper ju magsjukdomar och allt annat elakt med smutsigt vatten

  2. Anna Eriksson skriver:

    Min favorit är antivåldtäkt-bältet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: